Connect with us

Συνταγές

Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο. Είναι απλά τέλειοι

Published

on

Advertisement

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκύθια
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα
2 αυγά
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
200 γραμμάρια φέτα
Μισή κούπα φρυγανιά
Μισή κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο

Advertisement

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.

Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.

Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ΄΄ το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.

Advertisement

Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.

Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.

Ψήνω στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα!!!!

Πηγή: www.xryses-syntages.gr

 

Advertisement

Συνταγές

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Γρήγορη, χωρίς φύλλο, απολαυστική σαν μπουγάτσα αλλά πιο ελαφριά

Published

on

Advertisement

Είναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά δεν θα τη χορταίνουν. Επιπλέον είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και ετοιμάζεται γρήγορα.

Τι θα χρειαστείτε:

Advertisement

1 λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό πακέτο βούτυρο

2 αβγά

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού

Ξεκινάμε:

Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.

Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.

Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια

Tip: Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.

Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!

Δείτε παρακάτω μια συνταγή για παραδοσιακή γαλατόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Advertisement

Πηγή: www.infokids.gr

 

Advertisement
Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.