Connect with us

Plus

11 Σπάνια χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που τα έχουν μόνο οι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι. Εσύ έχεις κάποιο από αυτά;

Published

on

Advertisement

Κάθε άνθρωπος ξεχωρίζει για τον μοναδικό του χαρακτήρα, αλλά και το σώμα μας μπορεί επίσης να έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Μοιραζόμαστε μαζί σας 11 εξαιρετικές ικανότητες και χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος.

Ευλύγιστη γλώσσα

Advertisement

Για αυτά τα κόλπα απαιτείται κάποιο μήκος της γλώσσας και οι μύες της να είναι αρκετά «γυμνασμένοι». Εκτός από αυτά τα γενετικά χαρακτηριστικά, παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Έτσι, οι Ινδοί έχουν ιδιαίτερα ευέλικτη γλώσσα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι επηρεάζεται ιδιαίτερα από την ινδική γλώσσα.

Η ευελιξία της γλώσσας μπορεί να είναι διαφορετική και πάνω σε αυτό έχει γίνει και μια μελέτη. Το 63% των συμμετεχόντων μπορούν να την τυλίξουν σε ρολό, να την λυγίσουν στη μέρη μπορούσε το 14% και να την λυγίσουν σε τρία σημεία μπορούσε λιγότερο από το 1%.

Αυτιά που κουνιούνται

Σήμερα μπορεί να κουνήσει μόνο το ένα αυτί περίπου το 22% των ανθρώπων, και τα δύο αυτιά όχι παραπάνω από του 18% του πληθυσμού. Οι πρόγονοί μας μπορούσαν να κινούν τα αυτιά, αλλά κατά τη διάρκεια της εξέλιξης οι μύες που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κίνηση έχουν ατροφήσει στους περισσότερους.

Η ικανότητα να κινούνται τα δάχτυλα των ποδιών ένα ένα

Advertisement

Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα είστε σε θέση να κινήσετε ένα ένα τα δάχτυλα του ποδιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξεχωριστούς μύες έχουν μόνο το μεγάλο και το μικρό δάχτυλο, και τα υπόλοιπο ελέγχονται από ένα σύνολο μυών.

Η δυνατότητα να αγγίξετε με τη γλώσσα τον αγκώνα σας

Πιστεύεται ότι την ικανότητα αυτή την κατέχει όχι παραπάνω από το 1% των ανθρώπων στον πλανήτη. Για να πραγματοποιήσετε αυτό το τέχνασμα, θα πρέπει να έχετε ένα μικρότερο βραχίονα και μια μακριά γλώσσα. Αλλά ακόμα και με αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζεται ένα καλό τέντωμα και μεγάλη θέληση.

Κενό ανάμεσα στα μπροστινά δόντια

Το διάστημα είναι το κενό ανάμεσα στα δόντια, το οποίο το έχει περίπου το 20% των ανθρώπων, και από την άποψη των οδοντιάτρων είναι μια ανωμαλία που απαιτεί ιατρική παρέμβαση. Αλλά πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι, το αγαπούν και δε θέλουν να το αλλάξουν.

Advertisement

Η ικανότητα να σηκώνετε ένα φρύδι

Η ικανότητα να σηκώνετε μόνο το ένα φρύδι εξαρτάται από το πόσο καλά ανεπτυγμένοι είναι οι μύες του προσώπου σας. Είναι ενδιαφέρον, ότι αυτή η δυνατότητα είναι έμφυτη στο άτομο μαζί με την ικανότητα να κουνάει τα αυτιά. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι παλιά οι άνθρωποι μπορούσαν να κινούν ξεχωριστά τα φρύδια τους και τώρα γίνεται μόνο από ορισμένα είδη πιθήκων στη θέα του κινδύνου.

Λακκάκια

Τα λακκάκια, τα οποία τα έχουν περίπου 25% των ανθρώπων – είναι μια ελαττωματική δομή του ζυγωματικού μυός, ο οποίος είναι υπεύθυνη για το χαμόγελο.

Τρύπα πάνω από τα αυτιά

Με μια μικρή τρύπα στο αυτί, γεννιέται περίπου το 5% του πληθυσμού του πλανήτη μας. Σε χώρες της Ασίας, με αυτό το χαρακτηριστικό γεννιέται περίπου 10% των νεογνών. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σχετικά με τι ρόλο παίζει η τρύπα στο αυτί, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι η τρύπα είναι ένα εξελικτικό απομεινάρι από τα βράγχια των ψαριών.

Αντίχειρας ωτοστόπ

Ο αντίχειρας ωτοστόπ – έτσι ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η άνω φάλαγγα του αντίχειρα του χεριού μπορεί να κάμπτεται μέχρι και 90 μοίρες προς την αντίθετη πλευρά της παλάμης. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κληρονομικό και εμφανίζεται στο 25% των ανθρώπων.

Τένοντας που λείπει

Αν ενώσετε όλα τα δάχτυλα του χεριού σας και κατά το τέντωμα των δαχτύλων δεν εμφανίζεται κανένας τένοντας, τότε θα ανήκετε στο 14% των ανθρώπων που δεν έχουν μακρύ παλαμιαίο μύ. Κατά τη διαδικασία της εξέλιξης αυτός ο μυς έχει εξαφανιστεί. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απουσία αυτού του τένοντα δεν επηρεάζει τη δύναμη της λαβής και το χέρι παραμένει λειτουργικό.

Φύμα του Δαρβίνου

Είναι το κομμάτι του έλικα του αυτιού που παρουσιάζει μια μικρή διόγκωση. Η ονομασία του αποδίδεται στον Δαρβίνο, καθώς ήταν ο πρώτος που το παρατήρησε, ισχυριζόμενος ότι αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο της εξέλιξης των ειδών έως τον άνθρωπο.

 

 

Advertisement
Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.