Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!
Υλικά (6 μερίδες)
- 500 γρ. κανταΐφι
 - 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
 - 100 γρ. γάλα
 - 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
 
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
 - 200 γρ. νερό
 - Χυμό από μισό λεμόνι
 


Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
 - Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
 - Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
 - Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.
 - Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ’ ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
 - Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
 - Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
 - Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
 - Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
 - Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
 
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!

