Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη καρμπονάρα με φετουτσίνι και κοτόπουλο. Ένα υπέροχο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να το φτιάξετε και οι αρχάριοι στη μαγειρική, παρακολουθώντας και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής. Δοκιμάστε το!

Advertisement

Υλικά συνταγής

350 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
4 φέτες μπέικον, κομμένα σε κυβάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια/λωρίδες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά, χτυπημένα
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη + επιπλέον για πασπάλισμα
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού + επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε το φετουτσίνι σας μέχρι να γίνει “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που το βράσατε και μετά το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε τους κύβους μπέικον και το σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά για 5 λ ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λ επιπλέον ή μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και χύνετε από το τηγάνι το μισό λίπος που έβγαλε το μπέικον.

Ξαναβάζετε το τηγάνι με το υπόλοιπο λίπος στη φωτιά, αν απαιτηθεί προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα τηγανίζετε για 10 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.

Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ξαναβάζετε το μπέικον με το σκόρδο στο τηγάνι, ανακατεύετε, ρίχνετε και τα στραγγισμένα φετουτσίνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο τηγάνι, πάνω από τα ζυμαρικά ανακατεύοντας γρήγορα και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, 2 κουταλιές τη φορά, από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Σερβίρετε ζεστή τη καρμπονάρα σας πασπαλίζοντας με έχτρα παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Καλή σας όρεξη!

Advertisement

athensmagazine.gr