Ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο! Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθούν όλοι… Διαβάστε παρακάτω…

Μερίδες: 8

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • Σκεύος: γυάλινο σκεύος 20Χ20εκ.

Υλικά για τη στρώση μπισκότου

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

  • 800 γρ. γιαούρτι κλασικό
  • 4 κ.σ. μέλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για την επικάλυψη
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.
  • Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).

  • Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι κλασικό και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
  • Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.