Connect with us

Μαγειρική

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!

Published

on

Το απόλυτο, πανεύκολο γλυκό ψυγείο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που βρήκαμε, για ένα γλύκισμα με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα όρεο. Απλά δοκιμάστε το!

Μερίδες: 24

Advertisement

Χρόνος: 15 λ + 12 λ μαγείρεμα

Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

Υλικά συνταγής

400 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένο σε μικρά κομματάκια
397 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα όρεο, χοντροσπασμένα

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 εκ. και στρώνετε τη βάση και τις πλευρές του με χαρτί ψησίματος.

Χοντροκόβετε τα μπισκότα όρεο και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα αφήνετε στην άκρη.

Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και τη τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λ, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Advertisement

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2/3 των σπασμένων όρεο και ανακατεύετε με μεγάλο μεταλλικό κουτάλι να ενσωματωθούν. Με γρήγορες κινήσεις ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/3 μπισκότα όρεο τα οποία πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.

Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες ή κατά προτίμηση για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε

πηγη

Continue Reading

Μαγειρική

Το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά είναι υγρός χρυσός!

Published

on

Εάν πετάτε κι εσείς το νερό των ζυμαρικών αφού τα στραγγίξετε στο νεροχύτη, διαπράττετε ένα μαγειρικό «έγκλημα».

Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρήσιμο αυτό παραπροϊόν που μπορεί να κάνει τα πιάτα σας πιο νόστιμα και να δέσει ιδανικά τις σάλτσες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη γεύση και την υφή τους.

Αν στραγγίζετε το νερό από τα ζυμαρικά που μόλις βράσατε στο νεροχύτη, πετάτε ένα ανεκτίμητο προϊόν που οι σεφ αποκαλούν «υγρό χρυσό». Πρώτα από όλα, μην πιστεύετε αυτό που πολλοί συνιστούν: Δεν χρειάζεται να βράζετε τα ζυμαρικά σε πάρα πολύ νερό.

Advertisement

Η μαγεία του νερού των ζυμαρικών προέρχεται από το άμυλο που απελευθερώνεται καθώς μαγειρεύονται τα ζυμαρικά. Χρησιμοποιώντας πολύ νερό σημαίνει ότι αραιώνουμε πολύ το υγρό, καθιστώντας το πρακτικά άχρηστο. Όλο και περισσότεροι σεφ υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Χρησιμοποιήστε μόνο όσο νερό χρειάζεστε για να καλύψετε τα ζυμαρικά καθώς βράζουν. Μην φοβάστε, δεν θα κολλήσουν, αρκεί να τα ανακατέψετε καλά κατά τα δύο-τρία πρώτα λεπτά του χρόνου μαγειρέματος. Και όταν είναι έτοιμα, το άμυλο θα έχει συγκεντρωθεί στο νερό που έβρασαν και θα το έχει θολώσει αισθητά.

Προσθέστε μια-δυο κουτάλες από το νερό αυτό μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα που έχετε ρίξει τα ζυμαρικά για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε τη σάλτσα να κολλήσει στα ζυμαρικά και της δίνει μια θαυμάσια κρεμώδη υφή.

Μέχρι εδώ καλά. Αλλά δεν χρειάζεται να πετάξετε το υπόλοιπο νερό που δεν χρησιμοποιήσατε στη σάλτσα. Αντιμετωπίστε το σαν απόθεμα (ζωμό) και καταψύξτε το μέσα σε θήκες για παγάκια. Προσθέστε ένα ή δύο παγωμένους κύβους σε σούπες, ριζότι και φαγητά κατσαρόλας ή ακόμα για να προσαρμόσετε τη συνοχή μιας σάλτσας. Η γαλακτωματοποίηση (emulsification) κάνει τη διαφορά, όπως αποδεικνύουν η επιστήμη και οι γευστικοί μας κάλυκες. Πολύ συχνά, ένα πιάτο σπαγγέτι περικλείεται από μια υδαρή, κόκκινη μικρή λίμνη που εκτελεί χρέη σάλτσας.

Αυτή η αποτυχημένη σάλτσα προκύπτει όταν το νερό και το λάδι των ζυμαρικών και της σάλτσας διαχωρίζονται το ένα από το άλλο. Το άμυλο στο νερό των ζυμαρικών είναι ένας παράγοντας γαλακτωματοποίησης και πύκνωσης. Έτσι, αν κρατήσετε ένα μέρος από αυτό το νερό και στη συνέχεια αναμίξετε σιγά-σιγά λίγη ποσότητα με τη σάλτσα, δεσμεύετε μαζί τα υγρά και τα έλαια, δημιουργώντας ένα ιδανικά κρεμώδες σύνολο. Υπάρχει και ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης του νερού: με το να μη ξεπλένετε τα ζυμαρικά, δημιουργείτε μια ωραία επίστρωση αμύλου που δεσμεύει τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσφέροντας ακόμα περισσότερη αρμονία στο πιάτο σας.

Εάν μαγειρεύετε εναλλακτικά ζυμαρικά με φακές, μαύρα φασόλια, καστανό ρύζι ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο, αυτά είναι όλα θαυμάσια αμυλώδη συστατικά και το νερό του βρασίματος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

Άλλοι τρόποι χρήσης του νερού των ζυμαρικών

Για το πότισμα των λουλουδιών
Τα φυτά θα το εκτιμήσουν. Είναι ιδανικό για το πότισμα λόγω του ορυκτού του περιεχομένου. Αφήστε το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για σάλτσες και πέστο
Λειτουργεί ως ένας τέλειος συνδυαστικός παράγοντας για τη σάλτσα ντομάτας και όχι μόνο. Προσθέστε το τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.

Για ζύμη ψωμιού και πίτσας
Όλες οι ζύμες ζύμης απαιτούν λίγο υγρό με μια πρέζα αλατιού. Με το νερό των ζυμαρικών σας, είστε ήδη ένα βήμα μπροστά. Απλά χρησιμοποιήστε όσο απαιτεί η συνταγή.

Για να μαλακώσετε τα όσπρια
Μουσκέψτε αποβραδίς κάθε είδους όσπρια σε αυτό το νερό και θα μας θυμηθείτε!

Για πλύσιμο πιάτων
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το εκχύλισμα αυτό ενεργεί ως φυσικό απορρυπαντικό. Το ζεστό νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά είναι ιδανικό για μούλιασμα των ιδιαίτερα βρώμικων πιάτων και κατσαρολικών.

Για ένα spa ποδιών
Για όσους υποφέρουν από κουρασμένα ή πρησμένα πόδια μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσετε. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, θα αφήσουν τα πόδια σας απαλά και ανανεωμένα σε χρόνο μηδέν.

Για τα μαλλιά
Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά θα αναζωογονηθούν και θα γίνουν πιο απαλά μετά από ένα 10λεπτο μασάζ με αυτό το νερό. Ξεπλύνετε καλά και μετά χρησιμοποιήστε το κανονικό σας σαμπουάν και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

 

Continue Reading

Μαγειρική

Πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας

Published

on

Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Είστε λάτρεις των τυριών; Θέλετε να ευχαριστήσετε αγαπημένα φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Advertisement

Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Υλικά και οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής
Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Υλικά
– 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά, τριμμένα (σ.σ. ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)
– 4 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
– 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα
– 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν της αρεσκείας μας
– 4 αυγά
– 2 φλιτζάνι γάλα
– 1 τσιμπιά αλάτι
– Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Advertisement

Σουφλέ με ψωμί του τοστ: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε δύο κουταλιές από τυριά και δύο κουταλιές από γαλέτα.
– Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
– Πασπαλίζουμε στο πυρέξ την υπόλοιπη γαλέτα.
– Ρίχνουμε από πάνω μισή ποσότητα τυριού και ζαμπόν.
– Στρώνουμε δεύτερη σειρά από ψωμί του τοστ.
– Ρίχνουμε στο πυρέξ το υπόλοιπο τυρί.
– Χτυπάμε αυγά, γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο σε μπολ.
– Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Πασπαλίζουμε μείγμα από τυρί και γαλέτα, το σουφλέ.
– Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου τριάντα λεπτά.
– Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα και κάθε είδους αλλαντικά.

* Προσοχή: Η παραπάνω συνταγή αντιστοιχεί σε 12 μερίδες.

Continue Reading

Μαγειρική

Καρμπονάρα με φετουτσίνι και κοτόπουλο!

Published

on

Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη καρμπονάρα με φετουτσίνι και κοτόπουλο. Ένα υπέροχο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να το φτιάξετε και οι αρχάριοι στη μαγειρική, παρακολουθώντας και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής. Δοκιμάστε το!

Advertisement

Υλικά συνταγής

350 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
4 φέτες μπέικον, κομμένα σε κυβάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
250 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια/λωρίδες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά, χτυπημένα
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη + επιπλέον για πασπάλισμα
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού + επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε το φετουτσίνι σας μέχρι να γίνει “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που το βράσατε και μετά το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που το βράσατε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε τους κύβους μπέικον και το σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά για 5 λ ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λ επιπλέον ή μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και χύνετε από το τηγάνι το μισό λίπος που έβγαλε το μπέικον.

Ξαναβάζετε το τηγάνι με το υπόλοιπο λίπος στη φωτιά, αν απαιτηθεί προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα τηγανίζετε για 10 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.

Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ξαναβάζετε το μπέικον με το σκόρδο στο τηγάνι, ανακατεύετε, ρίχνετε και τα στραγγισμένα φετουτσίνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε τη τριμμένη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο τηγάνι, πάνω από τα ζυμαρικά ανακατεύοντας γρήγορα και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, 2 κουταλιές τη φορά, από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Σερβίρετε ζεστή τη καρμπονάρα σας πασπαλίζοντας με έχτρα παρμεζάνα και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Καλή σας όρεξη!

Advertisement

athensmagazine.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.