Υλικά για κρέμα:

  • 150 ml γάλα
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 4 ζελατίνες
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 2 σπόρους καρδάμωμο (όχι κάρδαμο!)
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Υλικά για βάση:

  • 70 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 140 γρ. Μπισκότο Digestive ολικής αλέσεως
  • 30 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη

Υλικά για σάλτσα:

  • 200 γρ. φρέσκο βύσσινο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση για την κρέμα:

  • Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά
  • Ζεσταίνουμε το γάλα με το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αφαιρούμε το καρδάμωμο και τον αστεροειδή γλυκάνισο
  • Χτυπάμε καλά το αυγό και ενσωματώνουμε με το χλιαρό γάλα
  • Προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν
  • Στη συνέχεια, ανακατεύοντας τη σαντιγί, με σύρμα ή μίξερ, προσθέτουμε το ανθότυρο και το μείγμα γάλακτος που έχουμε ετοιμάσει μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ενιαία υφή
  • Τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Εκτέλεση για την βάση:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Στρώνουμε τη βάση σε μία πιατέλα ή ένα ταψάκι και παγώνουμε για 1 ώρα

Εκτέλεση για το σιρόπι:

  • Σοτάρουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί
  • Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρες περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι και κρυώνουμε καλά στο ψυγείο.