Connect with us

Stories

Αν Δείτε ένα Τέτοιο Σημάδι στο Μάγουλο του Παιδιού σας, Πηγαίνετε Αμέσως στο Νοσοκομείο. Ο Λόγος; Δεν είχαμε Ιδέα

Published

on

Advertisement

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και το Καλοκαίρι είναι καθ’ οδόν. Ως γονείς χαιρόμαστε που τα παιδιά μας περνάνε περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω. Αναλόγως όμως που ζούμε, και πόσο πράσινο υπάρχει τριγύρω, πρέπει να ελέγχουμε τα παιδιά μας για τσιμπούρια, που ενδεχομένως είναι φορείς της νόσου του Lyme.

Advertisement

Ο έλεγχος για δαγκώματα από κρότωνες στο σώμα του παιδιού μόλις επιστρέφει από το παιχνίδι, είναι ζωτικής σημασίας. Τα τσιμπούρια χρειάζονται κάποιο χρόνο για να προσκολληθούν στο δέρμα, και η άμεση αφαίρεση των κροτώνων από το δέρμα, πριν προσκολληθούν ή αποκτήσουν πρόσβαση στη ροή του αίματος (δηλαδή, στις πρώτες 24 έως 48 ώρες), μειώνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του μικροβίου Borrelia Burgdorferi, πριν μεταδοθεί στον οργανισμό. Η νόσος του Lyme Disease είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, που αν δεν θεραπευτεί σωστά, μπορεί να έχει χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων.

Ευτυχώς, ένα ποσοστό της τάξης 70-80% που μολύνονται με την νόσο του Lyme, αποκτούν ένα ορατό δερματικό εξάνθημα, που ονομάζεται χρόνιο μεταναστευτικό ερύθημα, το οποίο ξεκινά ως ένας ερυθρός δακτύλιος στο σημείο του δήγματος του κρότωνα, ο οποίος επεκτείνεται αφήνοντας ένα καθαρό κέντρο. Συχνά, συνοδεύεται με έντονο κνησμό. Το παιδί, ή όποιος αντιληφθεί αυτό το εξάνθημα πρέπει αμέσως να επισκεφτεί γιατρό, να κάνει εξετάσεις και να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία με αντιβίωση.

Το παρακάτω βίντεο, περιγράφει τα πρώτα συμπτώματα, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που δεν κάνει αποτελεσματική ή μερική θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ξεκινήσει η αγωγή, τόσο καλύτερα μπορούν να αποφευχθούν τα πιο βαριά συμπτώματα της νόσου.

Συμπτώματα που μπορούν να γίνουν χρόνια και εξουθενωτικά για τον οργανισμό, χωρίς καμία ή μερική αγωγή της νόσου του Lyme, συμπεριλαμβάνουν: πονοκέφαλοι, έντονος πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, μυαλγία, καρδιακές δυσρρυθμίες, περικαρδίτιδα, λεμφαδενοπάθεια ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ζαλάδες, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα και δυσκολία με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών συνιστούν ότι τα άτομα ηλικίας 15 έως 70 ετών, καθώς και μικρά παιδιά, που ζουν, εργάζονται ή κάνουν διακοπές στις ενδημικές περιοχές ή επισκέπτονται συχνά δασώδεις ή χλοώδεις περιοχές, θα πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο, μακριά μανίκια, παντελόνια τοποθετημένα μέσα στις κάλτσες, βαριά υποδήματα και ένα απωθητικό κροτώνων που να περιέχει DEET (N,N- διαιθυλτολουαμίδη).

Τα ενδύματα θα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά για κρότωνες κατά την αναχώρηση από αυτές τις περιοχές. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, θα πρέπει να αφαιρούνται και να πλένονται τα ρούχα, καθώς και να ελέγχεται ολόκληρο το σώμα, ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής και οι αστράγαλοι, για κρότωνες ή νύμφες.

Εάν βρεθεί ένας κρότωνας ή νύμφη, θα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά με μια λαβίδα, βεβαιώνοντας ότι έχει αφαιρεθεί η κεφαλή και τα στοματικά εξαρτήματα από το δέρμα. Κάποιοι προσπαθούν εσφαλμένα να απομακρύνουν τους κρότωνες ή τις νύμφες με οινόπνευμα, ένα αναμμένο σπίρτο ή βαζελίνη. Τα μέτρα αυτά είναι αναποτελεσματικά και ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης των νόσων που μεταδίδονται με κρότωνες.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες για την νόσο του Lyme, και τρόπους πρόληψης αυτής της επικίνδυνης ασθένειας. Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας!

Advertisement

Credit: sun-gazing.com

Advertisement
Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.