Connect with us

Plus

11 Σπάνια χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που τα έχουν μόνο οι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι. Εσύ έχεις κάποιο από αυτά;

Published

on

Κάθε άνθρωπος ξεχωρίζει για τον μοναδικό του χαρακτήρα, αλλά και το σώμα μας μπορεί επίσης να έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Μοιραζόμαστε μαζί σας 11 εξαιρετικές ικανότητες και χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος.

Ευλύγιστη γλώσσα

Advertisement

Για αυτά τα κόλπα απαιτείται κάποιο μήκος της γλώσσας και οι μύες της να είναι αρκετά «γυμνασμένοι». Εκτός από αυτά τα γενετικά χαρακτηριστικά, παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Έτσι, οι Ινδοί έχουν ιδιαίτερα ευέλικτη γλώσσα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι επηρεάζεται ιδιαίτερα από την ινδική γλώσσα.

Η ευελιξία της γλώσσας μπορεί να είναι διαφορετική και πάνω σε αυτό έχει γίνει και μια μελέτη. Το 63% των συμμετεχόντων μπορούν να την τυλίξουν σε ρολό, να την λυγίσουν στη μέρη μπορούσε το 14% και να την λυγίσουν σε τρία σημεία μπορούσε λιγότερο από το 1%.

Αυτιά που κουνιούνται

Σήμερα μπορεί να κουνήσει μόνο το ένα αυτί περίπου το 22% των ανθρώπων, και τα δύο αυτιά όχι παραπάνω από του 18% του πληθυσμού. Οι πρόγονοί μας μπορούσαν να κινούν τα αυτιά, αλλά κατά τη διάρκεια της εξέλιξης οι μύες που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κίνηση έχουν ατροφήσει στους περισσότερους.

Η ικανότητα να κινούνται τα δάχτυλα των ποδιών ένα ένα

Advertisement

Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα είστε σε θέση να κινήσετε ένα ένα τα δάχτυλα του ποδιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξεχωριστούς μύες έχουν μόνο το μεγάλο και το μικρό δάχτυλο, και τα υπόλοιπο ελέγχονται από ένα σύνολο μυών.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Η δυνατότητα να αγγίξετε με τη γλώσσα τον αγκώνα σας

Πιστεύεται ότι την ικανότητα αυτή την κατέχει όχι παραπάνω από το 1% των ανθρώπων στον πλανήτη. Για να πραγματοποιήσετε αυτό το τέχνασμα, θα πρέπει να έχετε ένα μικρότερο βραχίονα και μια μακριά γλώσσα. Αλλά ακόμα και με αυτά τα χαρακτηριστικά χρειάζεται ένα καλό τέντωμα και μεγάλη θέληση.

Κενό ανάμεσα στα μπροστινά δόντια

Το διάστημα είναι το κενό ανάμεσα στα δόντια, το οποίο το έχει περίπου το 20% των ανθρώπων, και από την άποψη των οδοντιάτρων είναι μια ανωμαλία που απαιτεί ιατρική παρέμβαση. Αλλά πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί διάσημοι, το αγαπούν και δε θέλουν να το αλλάξουν.

Advertisement

Η ικανότητα να σηκώνετε ένα φρύδι

Η ικανότητα να σηκώνετε μόνο το ένα φρύδι εξαρτάται από το πόσο καλά ανεπτυγμένοι είναι οι μύες του προσώπου σας. Είναι ενδιαφέρον, ότι αυτή η δυνατότητα είναι έμφυτη στο άτομο μαζί με την ικανότητα να κουνάει τα αυτιά. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι παλιά οι άνθρωποι μπορούσαν να κινούν ξεχωριστά τα φρύδια τους και τώρα γίνεται μόνο από ορισμένα είδη πιθήκων στη θέα του κινδύνου.

Λακκάκια

Τα λακκάκια, τα οποία τα έχουν περίπου 25% των ανθρώπων – είναι μια ελαττωματική δομή του ζυγωματικού μυός, ο οποίος είναι υπεύθυνη για το χαμόγελο.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Τρύπα πάνω από τα αυτιά

Με μια μικρή τρύπα στο αυτί, γεννιέται περίπου το 5% του πληθυσμού του πλανήτη μας. Σε χώρες της Ασίας, με αυτό το χαρακτηριστικό γεννιέται περίπου 10% των νεογνών. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σχετικά με τι ρόλο παίζει η τρύπα στο αυτί, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι η τρύπα είναι ένα εξελικτικό απομεινάρι από τα βράγχια των ψαριών.

Αντίχειρας ωτοστόπ

Ο αντίχειρας ωτοστόπ – έτσι ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η άνω φάλαγγα του αντίχειρα του χεριού μπορεί να κάμπτεται μέχρι και 90 μοίρες προς την αντίθετη πλευρά της παλάμης. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κληρονομικό και εμφανίζεται στο 25% των ανθρώπων.

Τένοντας που λείπει

Αν ενώσετε όλα τα δάχτυλα του χεριού σας και κατά το τέντωμα των δαχτύλων δεν εμφανίζεται κανένας τένοντας, τότε θα ανήκετε στο 14% των ανθρώπων που δεν έχουν μακρύ παλαμιαίο μύ. Κατά τη διαδικασία της εξέλιξης αυτός ο μυς έχει εξαφανιστεί. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απουσία αυτού του τένοντα δεν επηρεάζει τη δύναμη της λαβής και το χέρι παραμένει λειτουργικό.

Φύμα του Δαρβίνου

Είναι το κομμάτι του έλικα του αυτιού που παρουσιάζει μια μικρή διόγκωση. Η ονομασία του αποδίδεται στον Δαρβίνο, καθώς ήταν ο πρώτος που το παρατήρησε, ισχυριζόμενος ότι αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο της εξέλιξης των ειδών έως τον άνθρωπο.

 

 

Continue Reading

Plus

Τσιφτετέλι κόλαση: 40αρα «γκρεμίζει» το μαγαζί και βάζει «φωτιά» [BINTEO]

Published

on

Μια γυναίκα κολάζει τους πάντες με το τσιφτετέλι που χορεύει! Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η γυναίκα απολαμβάνει τον χορό της πάνω στην πίστα, ενώ μάλιστα καταχειροκροτείτε και από τον κόσμο.

Advertisement

Continue Reading

Plus

Άντρας κλώτσησε την έγκυο φίλη του και σκότωσε το αγέννητο μωρό τους επειδή εκείνη τον απέρριψε

Published

on

Ένας άντρας κλώτσησε την πρώην του και σκότωσε το αγέννητο μωρό τους επειδή τον απέρριψε.

Η κοπέλα ήταν 37 εβδομάδων έγκυος και η κόρη τους πέθανε από πολλαπλούς τραυματισμούς, όπως σπασμένα οστά και κάταγμα κρανίου, δήλωσε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Jefferson County Circuit αυτή την εβδομάδα.

Ο 31 ετών Christopher Ammons Kemp, κατηγορείται για δολοφονία και ενδοοικογενειακή βία, αφού φέρεται να επιτέθηκε στην έγκυο πρώην φίλη του, Jessica Jackson, πριν από δύο χρόνια.

Advertisement

Η Jackson επέζησε από την επίθεση αφού είχε ξυλοκοπηθεί σοβαρά έξω από το σπίτι της στο Hoover της Αλαμπάμα, στις 16 Μαρτίου του 2016, και παραλίγο να πεθάνει αφού έχασε πολύ αίμα και έπεσε σε κώμα για δύο ημέρες.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας Neal Zarzour, δήλωσε στο δικαστήριο ότι η υπόθεση είχε πρωταγωνιστή έναν «σύντροφο που ένιωσε απόρριψη».

Στη δίκη ακούστηκε πως όταν ο Kemp έμαθε από μία φίλη της Jackson ότι η πρώην του ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, δημοσίευσε στο Facebook ότι «απλά» ήθελε να βλάψει το μωρό και όχι την ίδια.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Το ζευγάρι ήταν μαζί από το σχολείο και είχανε χωρίσει στο κολέγιο. Στη συνέχεια, το 2015, η Jackson πήγε να μείνει μαζί με τον Kemp και τη μικρή κόρη του.

Όμως, η Jackson φοβήθηκε όταν εκείνος πυροβόλησε με ένα όπλο έξω από το σπίτι του και τον εγκατέλειψε.

Όμως, στις 16 Μαρτίου, επέστρεψε στο σπίτι της στο Hoover για να πάρει κάποια πράγματα και είδε τον Kemp να στέκεται εκεί.

Τότε, ο Kemp την χτύπησε και την έριξε στο έδαφος και άρχισε να την πνίγει.

 

Continue Reading

Plus

Επιστρέφει και επίσημα… Ο Αντρας που Όλες ερωτεύτηκαν Αναλαμβάνει την παρουσίαση του «Nomads»

Published

on

Το «Nomads» επιστρέφει και επίσημα: Αυτό είναι το τεράστιο χρηματικό έπαθλο
Ο άντρας που όλες ερωτεύτηκαν αναλαμβάνει την παρουσίαση του «Nomads» Όλες οι καινοτομίες που σκέφτεται ο ΑΝΤ1.
Αρκετά αλλαγμένος θα είναι ο δεύτερος κύκλος του «Nomads».

Το ριάλιτι επιβίωσης του ΑΝΤ1 πήρε το πράσινο φως για τη νέα σεζόν καθώς έφερε ικανοποιητικά νούμερα στο κανάλι. Ωστόσο προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού οι υπεύθυνοι της παραγωγής σχεδιάζουν αλλαγές.

Advertisement

Η πιο σημαντική απ’ όλες είναι ότι ο δεύτερος κύκλος θα γυριστεί στη Μαδαγασκάρη και όχι στις Φιλιππίνες.
Όπως σημειώσει σχετικά η εφημερίδα «Real» το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη χώρα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ώρας δίνει την ευκαιρία στο κανάλι να υλοποιήσει κάτι που υπήρχε ως σκέψη από πέρσι. Να βγαίνει το επεισόδιο της αποχώρησης κάθε εβδομάδα σε ζωντανή μετάδοση.

Μάλιστα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίζει live ενώ θα υπάρξει και σχετική εφαρμογή για να ψηφίζει κάποιος δωρεάν. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε ριάλιτι επιβίωσης στην ελληνική τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Από εκεί και πέρα εξετάζεται και το μοντέλο παρουσίασης του ριάλιτι. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δε θα παρουσιάσει τον δεύτερο κύκλο του ριάλιτι και αναζητείται ο παρουσιαστής του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» το κανάλι είναι σε συζητήσει με τον Σάββα Πούμπουρα. Ο παρουσιαστής που αποτέλεσε αντικείμενο του πόθου για πολλές γυναίκες, φέτος βρισκόταν στα backstage του Dancing και είναι ένα από τα πρόσωπα που συζητούν με τον ΑΝΤ1.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.