Connect with us

Stories

Αν Δείτε ένα Τέτοιο Σημάδι στο Μάγουλο του Παιδιού σας, Πηγαίνετε Αμέσως στο Νοσοκομείο. Ο Λόγος; Δεν είχαμε Ιδέα

Published

on

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και το Καλοκαίρι είναι καθ’ οδόν. Ως γονείς χαιρόμαστε που τα παιδιά μας περνάνε περισσότερο χρόνο παίζοντας έξω. Αναλόγως όμως που ζούμε, και πόσο πράσινο υπάρχει τριγύρω, πρέπει να ελέγχουμε τα παιδιά μας για τσιμπούρια, που ενδεχομένως είναι φορείς της νόσου του Lyme.

Advertisement

Ο έλεγχος για δαγκώματα από κρότωνες στο σώμα του παιδιού μόλις επιστρέφει από το παιχνίδι, είναι ζωτικής σημασίας. Τα τσιμπούρια χρειάζονται κάποιο χρόνο για να προσκολληθούν στο δέρμα, και η άμεση αφαίρεση των κροτώνων από το δέρμα, πριν προσκολληθούν ή αποκτήσουν πρόσβαση στη ροή του αίματος (δηλαδή, στις πρώτες 24 έως 48 ώρες), μειώνει τον κίνδυνο της μετάδοσης του μικροβίου Borrelia Burgdorferi, πριν μεταδοθεί στον οργανισμό. Η νόσος του Lyme Disease είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, που αν δεν θεραπευτεί σωστά, μπορεί να έχει χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων.

Ευτυχώς, ένα ποσοστό της τάξης 70-80% που μολύνονται με την νόσο του Lyme, αποκτούν ένα ορατό δερματικό εξάνθημα, που ονομάζεται χρόνιο μεταναστευτικό ερύθημα, το οποίο ξεκινά ως ένας ερυθρός δακτύλιος στο σημείο του δήγματος του κρότωνα, ο οποίος επεκτείνεται αφήνοντας ένα καθαρό κέντρο. Συχνά, συνοδεύεται με έντονο κνησμό. Το παιδί, ή όποιος αντιληφθεί αυτό το εξάνθημα πρέπει αμέσως να επισκεφτεί γιατρό, να κάνει εξετάσεις και να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία με αντιβίωση.

Το παρακάτω βίντεο, περιγράφει τα πρώτα συμπτώματα, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που δεν κάνει αποτελεσματική ή μερική θεραπεία. Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ξεκινήσει η αγωγή, τόσο καλύτερα μπορούν να αποφευχθούν τα πιο βαριά συμπτώματα της νόσου.

Συμπτώματα που μπορούν να γίνουν χρόνια και εξουθενωτικά για τον οργανισμό, χωρίς καμία ή μερική αγωγή της νόσου του Lyme, συμπεριλαμβάνουν: πονοκέφαλοι, έντονος πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, μυαλγία, καρδιακές δυσρρυθμίες, περικαρδίτιδα, λεμφαδενοπάθεια ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ζαλάδες, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα και δυσκολία με τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

Τα Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών συνιστούν ότι τα άτομα ηλικίας 15 έως 70 ετών, καθώς και μικρά παιδιά, που ζουν, εργάζονται ή κάνουν διακοπές στις ενδημικές περιοχές ή επισκέπτονται συχνά δασώδεις ή χλοώδεις περιοχές, θα πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο, μακριά μανίκια, παντελόνια τοποθετημένα μέσα στις κάλτσες, βαριά υποδήματα και ένα απωθητικό κροτώνων που να περιέχει DEET (N,N- διαιθυλτολουαμίδη).

Τα ενδύματα θα πρέπει να ελέγχονται προσεκτικά για κρότωνες κατά την αναχώρηση από αυτές τις περιοχές. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, θα πρέπει να αφαιρούνται και να πλένονται τα ρούχα, καθώς και να ελέγχεται ολόκληρο το σώμα, ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής και οι αστράγαλοι, για κρότωνες ή νύμφες.

Εάν βρεθεί ένας κρότωνας ή νύμφη, θα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά με μια λαβίδα, βεβαιώνοντας ότι έχει αφαιρεθεί η κεφαλή και τα στοματικά εξαρτήματα από το δέρμα. Κάποιοι προσπαθούν εσφαλμένα να απομακρύνουν τους κρότωνες ή τις νύμφες με οινόπνευμα, ένα αναμμένο σπίρτο ή βαζελίνη. Τα μέτρα αυτά είναι αναποτελεσματικά και ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης των νόσων που μεταδίδονται με κρότωνες.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες για την νόσο του Lyme, και τρόπους πρόληψης αυτής της επικίνδυνης ασθένειας. Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες με τους φίλους σας!

Advertisement

Credit: sun-gazing.com

Continue Reading

Stories

Διλήμματα: Να αποκαλύψω στο αγόρι της φίλης μου, ότι τον απατά με το αφεντικό της

Published

on

Δείτε την σημερινή (18/10) ιστορία από τα Διλήμματα της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου!

Η Μαρίνα δουλεύει σε ένα μαγαζί όπου ο ιδιοκτήτης της φλέρταρε. Η Μαρίνα στην αρχή δεν του έδινε σημασία αλλά μετά άρχισε να της αρέσει, όταν εκείνος φλέρταρε την φίλη της. Η φίλη της έχει σχέση εδώ και 5 χρόνια. Η Μαρίνα προσπάθησε να τον διεκδικήσει αλλά εκείνος δεν την ήθελε πια. Τι να κάνει; Να πει η Μαρίνα στον σύντροφο της φίλης της, ότι τον απατάει με το αφεντικό της; Ή να μην μιλήσει και να παραιτηθεί επειδή η φίλη της, της «έκλεψε» το φλερτ.

Advertisement

Δείτε το σημερινό επεισόδιο στο παρακάτω βίντεο…

Advertisement

Continue Reading

Stories

Νίκη, 33 ετών: Μετά από 2 χρόνια διαζυγίου έμαθα ότι ο πρώην μου τα έχει με την πρώτη μου ξαδέλφη

Published

on

Δείτε την αληθινή ιστορία της Νίκης, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στο Open!

Η 33χρονη Νίκη χώρισε μετά από τρία χρόνια γάμου. Δύο χρόνια μετά το διαζύγιό τους με τον πρώην άντρα της, η Νίκη έμαθε ότι ο εκείνος έκανε σχέση με την πρώτη ξαδέλφη της. Η ξαδέλφη της ήξερε τι είχε περάσει η Νίκη στον χωρισμό της με τον πρώην της. Η Νίκη τώρα θέλει να τον διεκδικήσει και να τον πάρει πίσω.

Advertisement

Δείτε την σημερινή ιστορία στο παρακάτω βίντεο…

Advertisement

Continue Reading

Stories

Τι να κάνεις αν ο σύντροφός σου είναι… «μαμάκιας»!

Published

on

Μαμάκηδες; Αυτή η μάστιγα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους; Πώς καταλαβαίνεις αν ο σύντροφός σου παραείναι κολλημένος με τη μαμά του; Και πως να το χειριστείς; Μας βοηθάει η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα.

Όλοι και όλες γνωρίζουμε την Ελληνίδα μάνα και τη σχέση που αναπτύσσει με τον …κανακάρη της! Το θέμα γίνεται κουραστικό όμως όταν εκείνος δεν είναι πλέον 5 αλλά 25, 35, 45, …85 και εξακολουθεί να διατηρεί τον ομφάλιο λώρο -ζει, δεν ζει η μητέρα του πια- βολεύεται και απαιτεί ανάλογη συμπεριφορά και από τη σύντροφό του, που δεν είναι όμως η μάνα του!

Advertisement

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΜΑΚΙΑ

-Πρόκειται για εκείνον τον άνδρα που αρκετά συχνά αναφέρεται στη μητέρα του. Πόσο καλά μαγείρευε, πόσο όμορφο είχε το σπίτι, πώς του φερόταν… Νιώθεις ότι σε συγκρίνει μαζί της και βέβαια, πάντα είσαι εσύ η χαμένη: «Ωραίο τα φαγητό σου αλλά δεν είναι σαν της μαμάς μου!», «Είσαι νοικοκυρά αλλά η μητέρα μου…», «Δεν λέω και εσύ προσπαθείς αλλά σαν τη μάνα μου…»

-Πρόκειται για τον άνδρα που αισθάνεται ότι μόνο εκείνος εργάζεται σκληρά και προσφέρει, τον άνδρα που διαρκώς νιώθει ότι οι άλλοι του χρωστάνε φροντίδα και κατανόηση, άρα και εσύ! Δεν έχει σημασία αν κουράζεσαι περισσότερο από αυτόν, έτσι τον έμαθε άλλωστε η μαμά του!

-Πρόκειται για τον άνδρα που θα σου κρατάει μούτρα (το λιγότερο) αν τολμήσεις να πεις κάτι αρνητικό για την μητέρα του που κουράστηκε να τον μεγαλώσει και εσύ δεν ξέρεις τι τράβηξε και τι έχει υπομείνει για εκείνον…

-Πρόκειται για τον άνδρα που έχει μάθει να είναι το κέντρο του κόσμου και όλα περιστρέφονται γύρω του! Σε διακόπτει την ώρα που μιλάς, θα δείτε το αγαπημένο του πρόγραμμα, θα πάτε στο μπαράκι που εκείνος θέλει, βέβαια δεν θέλει να σου χαλάσει το χατίρι και να μην πάτε για φαγητό εκεί που σου αρέσει, απλά θα …κατεβάσει τα μούτρα του -ναι, είναι χειριστικός- ώστε να σε αναγκάσει να επιλέξεις την κατεβασμένη μούρη του ή το μαγαζί που του αρέσει!

-Πρόκειται για τον άνδρα που το παίζει …άντρακλας, αλλά χωρίς δική του άποψη και γνώμη: «Κάτσε να ρωτήσω τη μαμά μου…» ή οποιονδήποτε μπορεί να πάρει το ρόλο της.

-Πρόκειται για τον άνδρα που στο πρώτο συναχάκι και πονόλαιμο νιώθει πως είναι σοβαρά άρρωστος και εσύ και πάλι άκαρδη, δεν τον καταλαβαίνεις, μόνο η μανούλα του έτρεχε να του ετοιμάσει τη σουπίτσα του!

-Πρόκειται για τον άνδρα που δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, έτσι δεν έμαθε; Ποιος θα τον φροντίσει; Ποιος θα του ετοιμάσει την πρωινή πορτοκαλάδα μέχρι τα ρούχα που θα φορέσει;

-Πρόκειται για τον άνδρα που ενώ τον ερωτεύτηκες για το αντριλίκι του, προφανώς τυφλώθηκες και δεν πρόσεξες πως σταδιακά προσπάθησε ή και προσπαθεί ακόμα να σε μετατρέψει σε δεύτερη μαμά του. Τώρα που το συζητάμε νιώθεις ότι έχουν αλλάξει οι ρόλοι;

Και θα μπορούσα να γράφω ακόμα για ώρες αλλά για να μην γίνομαι κουραστική, απλά θα τονίσω πως το γυναικείο μυαλό το σαγηνεύει η ανδρική δύναμη. Θέλουμε τον άνδρα άνδρα, να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά δίπλα του.

Πως από τη «βαρβατίλα» όμως αυτή μεταμορφωνόμαστε και εμείς σε «μαμά νούμερο 2»; Δεν είναι και τόσο δύσκολο αν αναλογιστούμε πως ως γυναίκες με το μητρικό μας φίλτρο εύκολα μπορούμε να τον «υιοθετήσουμε» χωρίς να το καταλάβουμε και από τον σύντροφο και εραστή μας να έχουμε δίπλα μας έναν υπερφυσικό γιο! Δυστυχώς, το αντιλαμβανόμαστε αργά και ενώ έχουν ήδη εμφανιστεί προβλήματα στη σχέση και στη σεξουαλική μας ζωή.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τον «μαμάκια»; Τι μπορώ να κάνω;
Όχι και πολλά είναι η αλήθεια, εφόσον πρόκειται για ένα μοτίβο στη ζωή του, όταν μάλιστα η μητέρα του δεν φρόντισε να τον κάνει να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά τον κράτησε κάτω από τη φούστα της με την υπερπροστασία, την υπερβολική αδυναμία αλλά ακόμη και με το να τον θέσει σε ρόλο αντικατάστασης του δικούς της συζύγου (δεν εννοώ σεξουαλικά), τότε τα πράγματα όπως καταλαβαίνουμε είναι δύσκολα!

Παρόλα αυτά, κατανοώντας πως πίσω από αυτήν την ανώριμη συμπεριφορά μπορεί να υπάρχει ένας ενδιαφέρον άνδρας, ίσως χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τον …αναδείξουμε! Πως; Μα με οριοθέτηση των ρόλων και της σχέσης μας. Οριοθέτηση χρειάζεται επίσης και στη μητέρα του σε περίπτωση που παρεμβαίνει στη δική μας σχέση.

Μίλησε λοιπόν μαζί του, εξήγησέ του πώς αισθάνεσαι, πως είσαι η σύντροφος και η ερωμένη του και όχι η μητέρα του. Μην μπεις σε κατηγορίες και χαρακτηρισμούς όσο και να το θέλεις, καθώς το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τον απομακρύνεις και να τον κάνεις να …τρέξει στη μαμά του να κλάψει στην αγκαλιά της!

Αν παρόλα αυτά, δεις ότι δεν διορθώνεται και πως δεν σκοπεύει να δείτε μαζί έναν σύμβουλο σχέσεων, τότε καλύτερα να ξανασκεφτείς τη συνέχεια μαζί του.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.