Connect with us

Επιδόματα

Άνεργοι ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε 2.800 ευρώ με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης – Η ανακοίνωση του υπουργείου

Published

on

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται στο πρόγραμμα Voucher, με το οποίο κάθε πολίτης που συμμετέχει, θα λαμβάνει περίπου 2.800 ευρώ.

Advertisement

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα, μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Μάλιστα, αυτή έχει να κάνει με την προώθηση άνεργων στην αγορά εργασίας. Όσον αφορά τις ηλικίες των συγκεκριμένων ατόμων, αυτές είναι μεταξύ 30 και 45 ετών.

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού
«Σχετικά με τη δημοσιοποίηση των προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων της πρόσκλησης «Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι θα αναρτηθούν αμφότερα στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.

Οι πίνακες κατάταξης των συμμετεχόντων ανέργων του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνουν μόνο τους κωδικούς ΚΑΥΑΣ των ενδιαφερομένων.

Σημειώνεται ότι οι επιλαχόντες και οι μη επιλεγέντες θα έχουν το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών από της δημοσιεύσεως των πινάκων κατάταξης.

Οι ενστάσεις θα κατατίθενται εγγράφως στην ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ, Κοραή 4, Αθήνα ΤΚ 10564 με συστημένη επιστολή υπόψη της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό επί των αντιρρήσεων.

Advertisement

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι και οι ωφελούμενοι με δική τους φροντίδα και επιμέλεια λαμβάνουν γνώση για κάθε θέμα σχετικό με τη δράση μέσω της ιστοσελίδας αυτής (http://www.voucher.gov.gr), την οποία χρησιμοποιούν για τη συμμετοχή τους σε κάθε στάδιο υλοποίησης της δράσης.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για την Πρόσκληση «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», για την οποία η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων λήγει στις 13/09/2019 και ώρα 23:59».

enimerotiko.gr

Επιδόματα

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Κλείδωσαν τα ποσά! Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Published

on

Η κυβέρνηση, πάντως, προσανατολίζεται στην κατεύθυνση θεσμοθέτησης του κοινωνικού μερίσματος σαν επίδομα που θα χορηγείται κάθε χρόνο.

Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του κοινωνικού μερίσματος θα εξαρτάται άμεσα από το υπερπλεόνασμα που θα προκύπτει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ποσά και η ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου.

Advertisement

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Κλείδωσαν τα ποσά! Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θα το πάρουν
Για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί το Δεκέμβριο, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των θεσμών.

Ο βασικός σχεδιασμός είναι το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί:

Στους χαμηλοσυνταξιούχους

Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τα κριτήρια
Το δεύτερο σημείο ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι υπάρχει σκέψη να υιοθετηθούν τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο σύστημα χορήγησης του Κοινωνικού Μερίσματος.

Από την 1η Νοεμβρίου του 2018 ισχύει ένας νέος κανονισμός για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, φέρνοντας πιο στοχευμένα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά και καθορίζονται από την κινητή και ακίνητη περιουσία κάθε νοικοκυριού.

Συγκεκριμένα, βάσει της Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Ακίνητη περιουσία: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία:

α) Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

β) Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.

Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ.

Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ.

Advertisement

Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

Continue Reading

Επιδόματα

Προνοιακά επιδόματα, Α21, Επίδομα παιδιού, Επίδομα ενοικίου ΚΑΙ Συντάξεις Νοεμβρίου

Published

on

Πότε θα γίνουν πληρωμές για τα επιδόματα ΚΑΙ τις συντάξεις
Τα Επιδόματα Αναπηρικά και Διατροφικά, Α21, ΚΕΑ και Επίδομα Στέγασης απο τον ΟΠΕΚΑ

Μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα Αναπηρικά και Διατροφικά επιδόματα (προνοιακά αναπηρικά επιδόματα), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου (Στέγασης)

Advertisement

24 και 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν :

– προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου

– το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

– το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Οκτωβρίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.

-το Επίδομα παιδιού Α21 22 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή στα ΑΤΜ των δικαιούχων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.

Η καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21, από τον ΟΠΕΚΑ, θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι όποιος αποκτήσει παιδί δικαιούται το επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Νοεμβρίου 2019

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Νοεμβρίου 2019 θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Advertisement

Το ΝΑΤ (nat.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Ο ΟΑΕΕ (oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ο ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2019 την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.

Πηγή : newsitamea.gr

Continue Reading

Επιδόματα

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πως γίνεται η αίτηση, Πότε πληρώνεται η 4η δόση

Published

on

Όλες οι λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες που θα καταβληθεί η τέταρτη δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.
ΟΠΕΚΑ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ. Η πληρωμή της τέταρτης δόσης για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνει στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2019. Όσοι δικαιούχοι δεν πληρώθηκαν τη δόση του Ιουλίου θα λάβουν αναδρομικά τα χρήματα στην επικείμενη πληρωμή, από τη στιγμή που έχουν διασταυρωθεί οι προϋποθέσεις καταβολής.

Advertisement

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά κάθε χρόνο από τον Μάρτιο έως και τις 15 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. Οι δικαιούχοι, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής τους ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου τους, οφείλουν μέσα σε έναν μήνα να προβαίνουν σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

Μετά την υποβολή της αίτησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του επιδόματος εμφανίζεται, στην αρχή της αίτησης όταν κάνουν προβολή, το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η συμπλήρωσή της ως προς τα λοιπά. Μόνο μετά την υποβολή της, η αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ μπορεί να ελέγξει το επισυναπτόμενο δικαιολογητικό και να το εγκρίνει ή μη.

Advertisement

Επίδομα παιδιού: Η αίτηση
Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησης σας, μέσω της πλατφόρμας κάνοντας προβολή της αίτησης για να διαπιστώσετε αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αν έχει εγκριθεί ή όχι το επισυναπτόμενο και για ποιο λόγο.
Για να προσθέσετε νέο μέλος:
Κάνετε προβολή της ήδη υποβληθείσας αίτησης και πατάτε το κουμπί Δημιουργία Τροποποιητικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης (Α21).
Στη νέα αίτηση πατάτε το κουμπί «Προσθήκη Τέκνου» και καταχωρείτε το επώνυμο (όχι μικρό όνομα) και τον ΑΜΚΑ του παιδιού.
Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Πηγή : newsit.gr

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.