Connect with us

Ελλάδα

Μανώλης Μπούχλης: Αυτός είναι ο κρητίκαρος αλεξιπτωτιστής που τραγούδησε το Μακεδονία ξακουστή και τον τιμώρησαν από το ΓΕΣ!

Published

on

Μανώλης Μπούχλης: Ποιος είναι ο λεβέντης Έλληνας αλεξιπτωτιστής που ράγιζε καρδιές αλλά τελικά έφαγε… καμπάνα επειδή τραγούδησε το “Μακεδονία ξακουστή”!

Μήνυμα σε όσους, όπως λέει, πούλησαν «στα χαρτιά» την Ελλάδα, όχι όμως και τους Έλληνες, θέλησε να στείλει ο νεαρός αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης.

Advertisement


Όπως λέει, «οι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους…».

Ποιο είναι το Κρητικό κομάντο που έγινε viral
Ο Μανώλης Μπούχλης κατάγεται από ένα ορεινό, πανέμορφο χωριό των Χανίων, το Ασκύφου Σφακίων.

Ως γνωστό, τα Σφακιά είναι μία από τις περιοχές που έχει «γεννήσει» ήρωες μαχητές, στην τουρκοκρατία και την γερμανική κατοχή αλλά και στους μακεδονικούς αγώνες.Κι ο νεαρός Μανώλης, έχει μεγαλώσει με αυτές τις ιδέες. Είναι αθλητής και συγκεκριμένα, ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Πλατανιά Χανίων.Κατετάγη στον στρατό και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πήρε τον πράσινο μπερέ του καταδρομέα – αλεξιπτωτιστή.Είναι πολύ αγαπητός στην κοινωνία των Χανίων και όλοι, συγγενείς και φίλοι, ένοιωσαν υπερήφανοι όταν πέρασε τη σκληρή εκπαίδευση και τιμήθηκε με τον πράσινο μπερέ!Άρχισε λοιπόν να κάνει με επιτυχία τις πτώσεις του από το ελικόπτερο.

Η συγκεκριμένη πτώση έγινε επί μακεδονικού εδάφους. Τότε, κοιτάζοντας από ψηλά τη Μακεδονία συγκινήθηκε και στεναχωρήθηκε για την «πληγωμένη» όπως λέει, Ελλάδα.Όπως αναφέρει στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, οι πρόγονοί μας σε αυτά τα χώματα άφησαν το αίμα τους για τη δική μας ελευθερία.Μακεδονία Ξακουστή.Έτσι, αυθόρμητα, άρχισε να τραγουδά το «Μακεδονία ξακουστή…» και συγχρόνως να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του την ώρα της πτώσης.Στο βίντεο φαίνεται η ομαλή πτώση του από ψηλά στο μακεδονικό έδαφος, ενώ προκαλεί εντύπωση πόσο ήρεμος είναι κατά τη διάρκειά της !Ο αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης έκανε την ανάρτηση του βίντεο το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral !Ο ίδιος, γράφει στην ανάρτησή του : « Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας….

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα, την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι Λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας….Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική….Έτσι Λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους….Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα, να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες….

Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα….Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπουχλη Εμμανουηλ…»

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Advertisement

Αποβλήθηκε από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Με άμεση αποβολή από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου τιμώρησε το ΓΕΣ τον στρατιώτη Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος εμφανίζεται να τραβά βίντεο τον εαυτό του, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο σε περιοχή του κάμπου της Λάρισας.Παράλληλα, το ΓΕΣ έχει διατάξει και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό ο συγκεκριμένος στρατιώτης παρέβη τους κανόνες ασφαλείας ρίψης με αλεξίπτωτο, αλλά και εάν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ως προς την προετοιμασία των στρατιωτών κατά τη συμμετοχή τους στη σχετική δραστηριότητα από την πλευρά της διοίκησης.

Continue Reading

Ελλάδα

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Μόναχο

Published

on

Ένα ακόμα μετάλλιο κάνοντας υπερήφανη ολόκληρη την Ελλάδα πρόσθεσε στην… φαρέτρα του ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονάχου.

Advertisement

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων ανεβαίνοντας για μια ακόμη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 5ος στον τελικό του Μονάχου βαθμολογήθηκε με 15.133 και ξεπέρασε τον Τούρκο Ασίρ που είχε 15.033.

Ισοφάρισε τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεκίνησε με το χρυσό στο Μονπελιέ το 2015 και ακολούθησαν τα χρυσά σε Βέρνη (2016), Κλουζ (2017), Γλασκόβη (2018), Βασιλεία (2021), Μόναχο (2022).

Η κατάταξη του τελικού

Λευτέρης Πετρούνιας 15.133β.
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 15.033β.
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14.866
Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.766β.
Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία) 14.733
Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.566β.
Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.500β.
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 13.733β.

Continue Reading

Ελλάδα

Σπάνια φωτογραφία δείχνει την Θεσσαλονίκη με τείχος

Published

on

Τη φωτογραφία με την παλιά Θεσσαλονίκη δημοσίευσε ο Ζαχαρίας Σεμερτζίδης, στην ομάδα “Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης”, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική λήψη, καθώς είναι το πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο, το οποίο εμφανίζει την πόλη όπως ήταν, πριν την κατεδάφιση του τείχους.

Η φωτογραφία απεικονίζει τη Θεσσαλονίκη το 1860, λίγα χρόνια πριν την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους της πόλης και είναι ομολογουμένως εξαιρετικά εντυπωσιακή.

Advertisement

Zacharias Semertzidis

Ο κ. Σεμερτζίδης έγραψε συγκεκριμένα: ” Η μοναδική μέχρι σήμερα φωτογραφική αποτύπωση της παραλίας της Θεσσαλονίκης πριν από την κατεδάφιση του παραθαλάσσιου τείχους. Χρονολογία κατά προσέγγιση στα μέσα της δεκαετίας του 1860, οπωσδήποτε πριν το 1867. Μια ιστορική λήψη για την οποία όλοι εμείς στις Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αισθανόμαστε δικαιολογημένα υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε να σχολιάσουμε και να την κάνουμε γνωστή στα μέλη μας και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το παρελθόν της πόλης μας”.

Η φωτογραφία εντοπίστηκε στα Εθνικά Αρχεία της Ουγγαρίας

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας, το φωτογραφικό ντοκουμέντο εντοπίστηκε στα Εθνικά Αρχεία της Ουγγαρίας (Magyar Nemzeti Levéltár) και περιλαμβάνεται σε άλμπουμ με τίτλο «Κωνσταντινούπολη» το οποίο δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1860 από τους διάσημους Αρμενικής καταγωγής φωτογράφους αδελφούς Αμπντουλλάχ.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Τo άλμπουμ δεν φέρει ημερομηνία, ούτε τα ονόματα των δημιουργών του, ενώ το περιεχόμενο των φωτογραφιών αναφέρεται εν συντομία στα γαλλικά. Ξέρουμε ωστόσο ότι τόσο αυτό, όσο και ένα δεύτερο, επίσης των αδελφών Αμπντουλλάχ στάλθηκαν το 1867 στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού, όπου αποκόμισαν μεγάλη αναγνώριση. Το πιθανότερο είναι ότι οι φωτογραφήσεις και τα άλμπουμ έγιναν κατόπιν επιθυμίας της Οθωμανικής κυβέρνησης προκειμένου να προβληθεί η αυτοκρατορία στο εξωτερικό. Το άλμπουμ ανήκε αρχικα στην οικογένεια Festetics, μελών της υψηλής Αυστοουγγρικής αριστοκρατίας με καταγωγή την Κροατία. Θεωρείται ότι η οικογένεια Festetics το αγόρασε το 1867 στη Γαλλία, στη διάρκεια αυτής της έκθεσης. Αφού παρέμεινε επί πολλές δεκαετίες κτήμα της οικογένειας Festetics, σήμερα ανήκει στα Εθνικά Αρχεία της Ουγγαρίας.

Οι αμφιβολίες των ιστορικών και ερευνητών της πόλης

Advertisement

Ένας από τους ανθρώπους που εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν η φωτογραφία απεικονίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν και ο Ευάγγελος Χεκίμογλου ένας από τους πιο γνωστούς ερευνητές της κοινωνικής και γεωγραφικής ιστορίας της πόλης.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Ο κ. Χεκίμογλου έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:

«Εξέτασα στην ιστοσελίδα των Κρατικών Αρχείων της Ουγγαρίας τη φωτογραφία που δημοσίευσε χτες η Ομάδα των Παλαιών Φωτογραφιών της Θεσσαλονίκης (κ. Σεμερτζίδης) και εκφράζω τις αμφιβολίες μου ότι πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω αυτή τη στιγμή. Οι λόγοι που επικαλούμαι είναι καταρχάς δύο: α) Δεν υπάρχει ίχνος της Αγίας Σοφίας και του Kara Ali cami’i. β) Δεν έχουμε άλλες λήψεις των freres Αbdullah από τη Θεσσαλονίκη. Προτείνω ένα workshop για τη συζήτηση του θέματος. Σπεύδω να αποδομήσω εξ αρχής το επιχείρημα που προβλήθηκε για ομοιότητα με τον ζωγραφικό πίνακα Sulucca, ο οποίος δεν είναι φωτογραφία (ενδέχεται να περιέχει φανταστικά στοιχεία) και τον οποίον δεν έχει δει κανείς εν πρωτοτύπω. Η δημόσια χρήση του (πέραν της δημοσιεύσεως σε οπισθόφυλλο ποιητικού βιβλίου) έγινε για πρώτη φορά το 1995, όχι όμως με την έννοια του αποδεικτικού στοιχείου. Τα συγχαρητήριά μου, όπως και νάχει, στην Ομάδα των Παλαιών Φωτογραφιών και τον κ. Σεμερτζίδη προσωπικά. Σημασία έχει η συσσωρευτική ερευνητική δουλειά κι όχι το συμπέρασμα, που αλλάζει ανάλογα με τις γνώσεις μας».

 

Continue Reading

Ελλάδα

Ένα «μικρό Παρίσι» στην Αθήνα: Η ομορφότερη γειτονιά της πρωτεύουσας που αποθεώνει ο τύπος ο ξένος τύπος

Published

on

Μικρό Παρίσι της Αθήνας: Υπάρχει η Ακρόπολη, τα διατηρητέα νεοκλασικά και τα συνοικιακά μαγαζιά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γειτονιά της Αθήνας. Μπακάλικα, ταπετσέρικα, καπηλειά και επιπλάδικα συνδυάζουν την όμορφη γειτονιά.

Το κουκάκι είναι πέρασμα. Βρίσκεται στις δεκαέξι καλύτερες περιοχές του κόσμου, σύμφωνα με την Aurbnb. Θυμίζει την Παλιά Αθήνα. Μια από τις παλιές γειτονιές της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Advertisement

Advertisement

Μέχρι και τη δεκαετία του ’80 ονομάζονταν «Μικρό Παρίσι». Αποτελούνταν από πολλές ταβέρνες. Τη δεκαετία του ’60 ήταν κόμβος πολλών κεντρικών περιοχών. Από εκεί περνούσε και ο ποταμός Ιλισσός.

Η πεζοδρόμηση της Αρεοπαγίτου και του νέου μουσείου της Ακρόπολης, αναβαθμίστηκε. Συνεχώς, άνοιγαν μαγαζιά στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη (σ.σ. καφέ, εστιατόρια, μπαρμ γκαλερί).


Advertisement

Πρόκειται για μια ήρεμη γειτονιά. Μπορεί κανείς να περπατήσει και να κάνει ποδήλατο στην Αθήνα. Ενδιαφέροντες γωνιές, γκουρμέ εστιατόρια, μαγειρεία με παραδοσιακά φαγητά, μπαρ, καφέ και γκαλερί.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Advertisement

Στο Κουκάκι ή στου Κουκάκη;

Ο Γεώργιος Κουκάκης ήταν ο πρώτος που έχτισε σπίτι στη Συγγρού. Πιο συγκεκριμένα, το έχτισε στο ρεύμα Πειραιά και Γλυφάδας. Από τότε, η περιοχή του Φιλοπάππου, μετονομάστηκε σε Κουκάκη. Το σωστό λοιπόν είναι πας στου Κουκάκη. Όχι πας στο Κουκάκι. Αν και επικράτησε, το πρώτο.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.