Connect with us

Καιρός

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΑΙΡΟΣ: Βγάλτε χειμωνιάτικα – Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Πότε έρχεται σφοδρή επιδείνωση του καιρού

Published

on

Ποια η προειδοποίηση του Σακη Αρναούτογλου για επιδείνωση του καιρού;

Ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ μίλησε για πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη (11/9), με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει πλέον φθινόπωρο.

Advertisement

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτης κυρίως στην Πελοπόννησο, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με ταυτόχρονη μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε στο βίντεο τη πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου μέχρι και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Continue Reading

Καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού .Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Oι 3 περιοχές που κινδυνεύουν τις επόμενες ώρες

Published

on

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Πιο αναλυτικά:

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Κολυδάς: Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με ανέμους έως και 10 μποφόρ

Νωρίτερα, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια γερή δόση χειμώνα με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η κακοκαιρία έρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τη χώρα μας και θα φτάσει μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα και μετά θα ακολουθήσει μια βορειοανατολική τροχιά για να εκτονωθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

«Θεομηνία» από τα Μερομήνια: «Εκείνη η μία μέρα του 2024 που όλοι θα μείνουμε μέσα…»

Με χιονιά και τσουχτερό κρύο ο φετινός χειμώνας, σύμφωνα με τα Μερομήνια που δείχνουν ότι από τα τέλη του Νοεμβρίου θα υπάρξει απότομη αλλαγή του σκηνικού και θα αρχίσουν τα χιόνια που θα διαρκέσει ως τις αρχές Απριλίου.

Αναλυτικά όσα προβλέπουν τα Μερομήνια ανά μήνα:

Νοέμβριος 2023

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Δεκέμβριος 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Φεβρουάριος 2024

Advertisement

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

πηγη

Continue Reading

Καιρός

Γιάννης Καλλιάνος: Νέα εξέλιξη με τον καιρό! Τι θα συμβεί τις επόμενες πέντε ημέρες;

Published

on

Ο Γιάννης Καλλιανός αναφέρθηκε στον καιρό των πέντε επόμενων ημερών.

Νέο σκηνικό στον καιρό τις επόμενες ημέρες. Διαβάστε παρακάτω…

Advertisement

Ο μετεωρολόγος προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά στους 23-24°C και ο ήλιος θα επικρατήσει.Η θερμοκρασία 7°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.Ο λόγος που η θερμοκρασία θα ανέβει τις επόμενες ημέρες κατά 7°C σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή, είναι γιατί οι θερμότερες αέριες μάζες από την βορειοδυτική Αφρική και την κεντροδυτική Μεσόγειο θα εισέλθουν στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι για τουλάχιστον 5 ημέρες (από την Παρασκευή έως και την Τρίτη) θα επικρατήσουν συνθήκες προχωρημένης άνοιξης για το σύνολο της χώρας.Τοπικές ομίχλες το πρωί.Λόγω του ότι θα επικρατήσουν υψηλές πιέσεις στην Ελλάδα, οι άνεμοι θα είναι κατά βάση εξασθενημένοι και κυρίως νοτιάδες (5-6 και πολύ τοπικά 6 μποφόρ). Επίσης, νωρίς το πρωί και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες που θα περιορίσουν την ορατότητα αλλά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες οι περισσότερες θα διαλύονται.

Μέχρι και την Τρίτη ανοιξιάτικος ο καιρός

Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος για 5 ημέρες ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και θα εναλλάσσονται ενδεχομένως με λίγες αραιές νεφώσεις. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο και τοπικά τη Δευτέρα στα δυτικά αλλά και πάλι τα φαινόμενα εκεί δεν θα προβληματίσουν.

Στους 24-25°C η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά

Η θερμοκρασία από αύριο Παρασκευή θα αρχίσει να ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει στα πεδινά ανατολικά ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ακόμη και τους 24-25°C και πιθανότατα πολύ τοπικά ακόμη και παραπάνω. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο στους 22-23°C κατά μέση τιμή.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Οι θάλασσες θα είναι κρύες

Μπορεί να έρχεται πάλι για λίγες ημέρες η άνοιξη, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι ευχάριστα τα μπάνια για όσους το επιχειρήσουν. Συνήθως αυτή την εποχή οι θάλασσες είναι αρκετά κρύες. Για παράδειγμα, μέσα στο νερό, η θερμοκρασία στις παραλίες της βόρειας Ελλάδας θα αγγίζει τους 13°C και στις αντίστοιχες της κεντρικής και νότιας χώρας τους 15-16°C.

Διχογνωμία για τον καιρό από την επόμενη Τετάρτη

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο καιρός που θα επικρατήσει από την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα καθώς υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων. Ωστόσο διαφαίνεται μικρή μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν δεν έχουμε παρά να απολαύσουμε τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες που έρχονται για τις επόμενες 5 ημέρες.

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει 25η Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, Πρωτομαγιά και Αγίου Πνεύματος!

Τα μερομήνια μας αποκαλύπτουν τα πάντα για τον καιρό των επόμενων αργιών.25η Μαρτίου, Πάσχα, Πρωτομαγιά και Αγίου Πνεύματος θα ξέρετε τι καιρό θα κάνει από τώρα.Τα μερομήνια, η πανάρχαια μέθοδος και το- διαχρονικά- σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση και πρόβλεψη του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.Η μέθοδος, μάλιστα, είναι πολύ απλή! Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται εκτιμήσεις σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στις επόμενες αργίες του 2019 και πιο συγκεκριμένα 25η Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, Πρωτομαγιά και Αγίου Πνεύματος.

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Σημαντική επιδείνωση του καιρού κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, με πολλά φαινόμενα (βροχές και χιόνια), τα οποία δεν αποκλείεται στο διάστημα 24-27/3 να κατέβουν σε σχεδόν πεδινές περιοχές, σύμφωνα με τον παρατηρητή καιρικών φαινομένων- Δημήτρη Τσούλη. Κακοκαιρία με βροχές, μπόρες και κρύο προβλέπονται από 22/3 έως 31/3, σύμφωνα με τον πρακτικό μετεωρολόγο Νίκο Βογιατζή, ο οποίος αναφέρει με επιφύλαξη ότι μπορεί να χιονίσει στα ορεινά.
Κυριακή του Πάσχα: 28 Απριλίου 2019.Στο διάστημα 26-28/4 ο καιρός θα είναι πολύ βροχερός, σύμφωνα με τον κ. Τσούλη. Από την πλευρά του ο πρακτικός μετεωρολόγος Νίκος Βογιατζής προβλέπει ότι από τις 23 έως και τις 27 Απριλίου αναμένεται αέρας και ίσως βροχή. Από το απόγευμα της 28ης Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα, έως 30/4 αναμένονται βροχές και μπουρίνια.

Πρωτομαγιά: Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ο Μάιος ξεκινά με βελτιωμένο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας, σημαντική κατά το πρώτο δεκαήμερο. Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 Και οι δύο παρατηρητές συμφωνούν πως έως τις 18-20 Ιουνίου ο καιρός θα είναι καλός.

Continue Reading

Καιρός

Προειδοποίηση Λέκκα: Τι θα συμβεί αν σκάσει μετεωρολογική «βόμβα» στην Αττική

Published

on

Την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη και τα επιχειρησιακά σχέδια σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής τονίζουν οι επιστήμονες.
«Κανένα ποτάμι στην Αττική δεν θα άντεχε μία μετεωρολογική «βόμβα» σαν εκείνη που χτύπησε τη Μάνδρα», εκτίμησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που έφερε στο φως η περσινή τραγωδία καθιστούν αναποτελεσματικό κάθε κλασικό αντιπλημμυρικό έργο, όσα χρήματα και αν δίνονταν για αυτό το σκοπό.

Advertisement

Ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας που του ανέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής με θέμα «επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη μείωση των επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα».

Η Μάνδρα «μάς άνοιξε τα μάτια», δήλωσαν ο κ. Λέκκας και ο διδάκτωρ Γεωλογίας Μιχάλης Διακάκης, καθώς όπως επισήμανε ο τελευταίος «στη Μάνδρα έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής σε 13 ώρες, ενώ η Αττική δέχεται 390 χιλιοστά σε ένα χρόνο».

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

«Μία τέτοια μετεωρολογική »βόμβα» θα είχε τα ίδια αποτελέσματα σε 160 περιοχές ανά την Ελλάδα. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα στην Αττική. Πρέπει να διατεθούν πάρα πολλά χρήματα και να γίνουν πολύ μεγάλα έργα, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν. Πρέπει να γίνει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση από εκεί που θα περάσουν και δεν ξέρουμε τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα έχουν και αν επαρκούν μετά από 10 χρόνια», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

«Πρέπει να αναπτύξουμε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, αποδεχόμενοι τους κινδύνους μέσα στον αστικό ιστό της Αττικής έτσι ώστε με ένα καλά δομημένο επιχειρησιακό σχέδιο να μπορούμε να ειδοποιήσουμε τον πληθυσμό και να μειώσουμε τις επιπτώσεις τουλάχιστον σε ανθρώπους».

Ακόμα υπογράμμισε ότι οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε περιαστικές ή και σε αστικές περιοχές όπως συνέβη πρόσφατα στο Μάτι Αττικής, συντελούν πλέον στην επιδείνωση των συνεπειών από τα πλημμυρικά φαινόμενα κατά 4 φορές περισσότερο και κατά 8 φορές πιο πολύ στα καταιγιστικά φαινόμενα!

Διαβάστε ακόμα:   «Γολγοθάς» και μετά το Πάσχα από τη Βίκυ Παγιατάκη: Σε οικονομική δυσπραγία Καρκίνοι και άλλα 4 ζώδια

Τέλος ανάφερε ότι πρέπει να επανασχεδιαστούν όλα τα υπάρχοντα συστήματα σχεδίων κι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανά δήμο αλλά ταυτόχρονα για όλους τους δήμους της Αττικής με κάποιες στη συνέχεια εξειδικευμένες παρεμβάσεις, όπου ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι υψηλός.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.